Diplom i kommunikations og informationsjournalistik

I forbindelse med mit arbejde er jeg startet på en diplomuddannelse i kommunikations- og informationsjournalistik på Update. Update er er et Center for journalistisk kompetenceudvikling, som udbyder efteruddannelse og opkvalificering af journalister og folk i kommunkations- og mediebranchen - Se mere om Update her.
Det første modul på diplomuddannelsen var informationsjournalistikkens metodiske grundlag. Se mere her - Jeg afsluttede modulet med en skriftlig opgave, som jeg efterfølgende blev eksamineret i. Min opgave var at udarbejde en kommunikationsstrategi for BUPLs arbejde med at udforme et etisk grundlag for pædagoger - Hent opgaven her. I al ubeskedenhed fik jeg 12 for opgaven.
Næste modul er ”Fang medieteorien og gør den brugbar”. Se mere her.

Forlænget weekend til Dublin

I begyndelsen af juni tog vi en tur til Dublin - et af disse tilbud om en forlænget weekend, der florerer alle vegne. Det er var nu en rigtig god tur, selvom hotellet lå lige lovligt langt væk fra centrum, men heldigvis har Dublin et effektivt tram (sporvogn) system, så det var muligt at kommer hurtigt frem og tilbage.

Dublin er en spændende by med en turbulent historie - kampen for løsrivelse af Storbritanien og fra protestantisk overherredømme - som afspejler sig alle vegne. Men det er også en by, hvor der sker en masse kulturet og ikke mindst socialt med pubber og eget øl overalt.

Temple Bar er vel den berømteste, og har givet navn til eller nok nærmere taget navn fra det område i Dublin, hvor der er mest gang i den. Pubben brøster sig af at have over 500 forskellige whiskyer (dog også nogle skotske).

Ellers er der historien - hvor (danske) vikinger spiller en stor rolle
.
og ikke mindst Dublins stolthed - Guinness- bryggeriet - som er en kæmpevirkomhed. De har lavet en udstilling i selve bryggeriet, hvor både ølproduktionen gennemgåes, men også bryggeriet historie, og det er ret interessant, f.eks. havde de på et tidspunkt 300 folk ansat alene til at lave øltønder, de havde deres egen jernbane, og en overgang en stor skibsflåde til at transportere øllet med..

Rundvisningen - som er turistet, men som sagt interessant slutter på en øverste etage, som er en nybygget platform, hvor der er en glimrende udsigt over byen, og afslutningen krydres med at man skænker sig en god guinness.

Dublin har også et gammelt universitet - Trinity College, som er 800 år gammelt, og det skulle efter sigende have et glimrende ry me et godt akademisk niveau. Universitet har også et unikt bibliotek, som rummer store dele at den keltiske kultur.

Ellers er det som sagt historien - og ikke mindst kirkerne og pubberne, som dominerer bybilledet.
Se flere billeder fra Dublin - Klik her